.

Ce s-a intamplat cu romantismul?

Ce s-a intamplat cu romantismul?

Florina Necula feb 14, 2018 Articole Joaca de Weekend 0 Comentarii

Mai deunazi, aparent foarte departe in timpul trecut, gesturile curtenitoare pareau asa nevinovate (privite din zilele noastre): o conversatie politicoasa, o plimbare la sosea, un brat oferit la coborarea din trasura, o batista pierduta si recuperata, un buchet de flori. Cucerirea unei femei era un proces de durata si cu reguli sociale bine definite.

Lucrurile se schimba pe masura ce societatea evolueaza, social, tehnologic si psihologic, totul pare sa se desfasoare din ce in ce mai accelerat. Femeia are alt loc in societate. Are cariera, conduce propria masina, trebuie sa fie si mama, si gospodina, si fotomodel, si amanta, sa aiba si o cariera de succes.

Romantismul se masoara acum in tag-uri, like-uri si texting. Este prea putin timp pentru tot, si parca romantismul a pierdut mai mult teren decat altele. Acum a curta pe cineva seamana cu un joc de putere. Un joc de putere cu o miza ascunsa: la final sa fii ranit cat mai putin. La cate presiuni se pun pe noi (noi - atat femei cat si barbati), din toate directiile, a mai avea si o inima ranita parca ar fi cireasa de pe tort. Nu ne permitem “luxul” asta.

Dar nu cumva dragostea e cea care creeaza acele momente vibrante care dau sens intregii noastre existente? Nu cumva momentele pe care ni le amintim cu cel mai mare drag sunt cele incarcate de iubire? Toate celelalte palesc in comparatie cu ele si devin doar amanunte din viata.

Astazi este Valentine’s Day. Ok, e importata, si ce daca?!. Orice sarbatoare care ne incalzeste un pic inimile, care are o incarcatura pozitiva, e binevenita! Pentru noi e un prilej sa va indemnam sa fiti cu inima deschisa mereu, nu doar de Valentine’s Day. Sa fiti romantici in fiecare zi, sa gasiti portita printre treburile de zi cu zi, catre acea caldura din inima voastra care se vrea oferita. Nu trebuie sa faceti gesturi marete, sau sa cheltuiti zilnic pe bomboane in forma de inimioare. Gasiti timp in fiecare zi sau in fiecare saptamana, sa spuneti “te iubesc”, “multumesc”, “esti bun/a si te admir”, sa priviti cerul intinsi pe iarba, sa radeti cu pofta, sa va tineti de mana, sa va amintiti o poezie, sa va ajutati, sa va priviti in ochi cu drag, sa va tachinati, sa cantati, sa visati, sa va amintiti lucrurile marunte care ii plac si sa i le oferiti cat mai des.

Lasati teama la o parte, iubiti, iubiti-va jumatatea si pe voi insiva si iubiti viata. Chiar daca mai si suferim uneori, tot merita inzecit sa fi simtit bucuria de a iubi, pe langa platitudinea pe care ne-o ofera viata si lumea care pare ca ne traieste ea pe noi, atunci cand alegem sa stam ascunsi in cochilie, asa zis la adapost.

Lasa un comentariu

*
**Nu este publicat
*Url site: http://
*