.

Esti ceea ce gandesti

Esti ceea ce gandesti

Florina Necula iul 5, 2020 Articole Joaca de Weekend 0 Comentarii

Ma gandeam mai demult la acest subiect ca fiind potrivit pentru o urare de an nou. Insa o pandemie e un prilej mult mai bun.
Nu voi dezbate cat de periculos este acest virus sau despre cum ne-a afectat existenta. Am sa privesc insa partea plina a paharului si sa multumesc pentru lucrurile bune generate de pandemia asta.

Natura respira

Mai intai ar fi respiro-ul pe care l-a primit natura de care am abuzat prea mult. Dincolo de teoriile conspirationiste, probabil nu este decat inteligenta naturii, care ne transmite sa facem un pas inapoi si sa lasam mama planeta - casa noastra - sa respire in liniste si sa isi reincarce bateriile, macar o perioada, amintindu-ne ceea ce conteaza cu adevarat. In definitiv, tot pentru binele nostru si al urmasilor nostri.

Introspectie

Alt lucru de apreciat din pandemie este timpul cu noi insine, prilejul de introspectie pe care ni l-a oferit. Iar despre acesta imi doresc sa dezvolt cateva randuri mai jos.

Obligativitatea de a sta in casa a insemnat nu doar o rupere de ritm, dar si o rupere a conexiunilor fizice si temporale cu ceea ce obisnuia sa ne ocupe ziua.
Se spune ca pentru a crea ceva nou, in general avem nevoie de un spatiu gol pentru a face loc oportunitatilor sa apara. Pandemia exact asta ne-a oferit.

Cei cu mintea si sufletul cat de cat deschise au vazut si ceva bun in asa zisa amortire. Nemultumirile lor din trecut s-au estompat. Brusc, tot ceea ce ne consuma neproductiv energia s-a pierdut incet in eter. Colegii nesuferiti au disparut din peisaj, sefii au luat distanta, rutina zilnica s-a schimbat, am castigat un timp alta data petrecut in trafic, alergaturile s-au diminuat considerabil etc.

Un spatiu nou

Ok, trecem peste experimentele din bucatarie si alergatura dupa drojdie, panica exagerata si stresul dezinfectarii mainilor si purtarea mastilor de protectie, stresul muncii de acasa cu copiii in calitate de noi si galagiosi "colegi de birou" etc.
Dincolo de astea am gasit o mai buna conectare cu cei dragi, dar si o liniste, un timp in plus pe care nu ni-l puteam imagina inainte sub nicio forma ca l-am putea primi asa, pe tava.
Un timp si un spatiu in care am fost "fortati" (in sensul bun) sa stam cu noi insine, sa fim prezenti la momentul nostru... prezent. Un spatiu in care a incoltit gandul ca am putea reconfigura tot sau o parte din viata noastra.

A fost ok pana acum?

Pe de alta parte, o pandemie este si o amenintare. O amenintare care te face sa te intrebi, macar in treacat, daca viata pe care o duci e cea pe care ti-ai dorit-o si care te implineste. Ce ai gandi daca ai sti ca viata ta s-ar incheia in cateva zile? N-ar trebui sa fie nevoie de o pandemie ca sa ajungem sa ne intrebam asta, ci am putea sa ne amintim aceasta intrebare periodic. Ai fi satisfacut cu ce ai trait pana acum sau ai vrea sa ai o bagheta magica sa poti schimba totul de la inceput? Sa nu te mai lasi dus de valul vietii facand ceea ce trebuie, ci sa traiesti orice plan al vietii tale cu pasiune, reprezentand cea mai buna exprimare a propriului tau eu.

Adevarata forta e in noi

E uimitor cat de usor ne lasam absorbiti de mediu si anturaj si uitam de noi insine, de locul unde se afla cea mai mare putere: propriul sine. Specialistii in analiza comportamentala spun ca functionam pe pilot automat un procent covarsitor din timp.
Daca am fi mai conectati cu noi insine ne-am cunoaste mai bine potentialul, ne-am iubi mai mult si am avea mai mare incredere in noi insine. Am pune mult mai multa pasiune in tot ceea ce facem, am fi mai autentici, am oferi mult mai mult si am cere mai putin, am fi mult mai bine armonizati cu mediul in care traim, pentru ca noi am stabili cadrul in care interactionam cu mediul si nu mediul ne-ar dicta directiile.

Nu va lasati usor atrasi inapoi in modul "pilot automat". Profitati de mica sclipire pe care ati regasit-o in voi in perioada aceasta si cultivati-o pentru a o creste si mai mult. Eliminati ceea ce exista toxic in jurul vostru, inconjurati-va de oameni frumosi, luati ce e mai bun din voi, credeti in el, ingrijiti-l si faceti-l sa creasca.
Ramaneti conectati cu voi insiva, cultivati pasiunea din voi, aveti grija de corpul vostru, respectati natura, iubiti si oferiti cat mai mult. Universul va avea grija sa va respecte si sa va intoarca fericirea. Totul e doar o chestiune de alegere si de a ramane constient la momentul prezent.
Asadar alegeti fericirea!

Recomandarile din oferta joacadeweekend.ro ce insotesc articolul de azi: relaxareconectare cu natura si conditie fizica.

Lasa un comentariu

*
**Nu este publicat
*Url site: http://
*