.

Everything in moderation, including moderation!

Everything in moderation, including moderation!

Florina Necula dec 31, 2017 Articole Joaca de Weekend 0 Comentarii

“Totul cu moderatie, inclusiv moderatia” zice o vorba culeasa de pe un ravas de pe undeva, dar plina de talc. Articolul acesta vrea sa fie urarea noastra pentru voi, la cumpana dintre ani.

Venirea unui nou an ne umple de obicei de planuri mari, de dorinte, de intentii de a renunta la obiceiuri vechi si daunatoare, ori de promisiuni sa nu mai amanam si anul acesta proiectele de suflet, dar care din varii motive inca ni se par dificil de pus in practica.

Acesta este anul!

Acum facem bilantul, tragem linie mai mult sau mai putin multumiti peste 2017, si ne promitem ca 2018 va fi anul cel bun, in care vom face ce n-am facut in 2017, dar si ceva in plus. Vom fi si mai buni, nu ne mai vom culca pe o ureche, vom lua taurul de coarne, vom demonstra lumii cat de capabili suntem, vom stapani timpul si destinul si vom face tot!

Ati remarcat ca cu cat inaintam in varsta, cu atat asteptarile, dorintele si indatoririle sunt din ce in ce mai mari? Egoul nostru creste si el o data cu noi. Vrea mai multa iubire, mai multa bunastare, mai multa atentie din partea celorlalti.

Asteptarile implinite ne aduc cu adevarat fericirea sau doar dau nastere altor asteptari?

Cati dintre voi ati fost cu adevarat fericiti indeplinind un plan, ceva anume ce v-ati propus? A fost fericire sau doar bucurie? Cat a durat? Nu cumva indeplinirea unor nevoi, a unor asteptari, atrage dupa sine aparitia altora? Si uite asa alergam toata viata precum niste ogari de curse cu ciolanul atarnand in fata ochilor.

Ce ne face cu adevarat fericiti?

Sa fie noua masina cumparata? Noua iubita? Casatoria? Copilul nou nascut? Casa frumos amenajata? O excursie exotica la care am visat toata viata? Cate lucruri dintre acestea ne fac se ne simtim cu adevarat impliniti?

Sa nu uitam: fiecare dintre noi are propriul ego, propriile asteptari, propria lupta si fiecare dintre noi se asteapta ca ceilalti sa ne indeplineasca asteptarile, sa ne iubeasca, sa ne ofere, ce conteaza ca si ei au propriul film in care traiesc.

Oare daca l-am da putin la o parte pe “eu” si ne-am gandi mai mult la “tu” si am incerca sa privim mai mult spre ceilalti, sa oferim mai mult decat sa cerem, nu ne-ar aduce mai multa implinire?

Cat este de greu sa gasim acel echilibru care sa ne faca sa ne simtim impliniti? Pare atat de greu si totusi e atat de usor. Asadar...

Fie ca noul an sa va aduca…

claritate, momente de liniste in care sa lasati macar un pic deoparte ego-ul vostru si sa priviti cu compasiune si empatie pe cei de langa voi, sa ii luati asa cum sunt, sa le fiti alaturi, sa petreceti mai mult timp cu ei si sa construiti cat mai multe amintiri frumoase.

deschidere sa va bucurati de fiecare moment pe care vi-l ofera viata, indiferent cat de bun sau de rau pare;

zambete pe buze chiar si in situatii in care va vine sa strigati de furie, pentru ca stim ca universul ne mai da si cateo lectie care, dincolo de nemultumirea de moment, ne ajuta sa crestem ca oameni.

creativitate sa visati si curaj sa luptati pentru indeplinirea acelor vise.

paharul plin cu energie pozitiva ca sa va bucurati de fiecare respiratie, fiecare dimineata si fiecare saptamana pentru a le trai la potential maxim.

sanatate, ca-i mai buna decat toate, si ea e baza fara de care celalalte lucruri nu s-ar misca asa de bine; asa ca aveti grija de ea.

Si nu in ultimul rand iubire, de tot si de toate, de viata, pentru ca iubirea este magia, sclipirea care ne leaga atat de frumos de tot ce ne inconjoara si ne da intreg sensul.

La multi ani, 2018!

Lasa un comentariu

*
**Nu este publicat
*Url site: http://
*